Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eleverna Markus Watts, Astrid Axelsson och Henrik Wertner bjuder på en rundvisning i klippet. Foto: SVT

Töckforsskolan är nyinvigd – häng med på visning

Publicerad

Idag var det dags att klippa bandet för den nya mellanstadieskolan i Töcksfors. För närmare 23,5 miljon kronor har den tidigare skolan fått sig ett rejäl ansiktslyft.

Skolan har 207 elever och de nya mellanstadielokalerna har byggts om för att motsvara nya, moderna krav på undervisningen.

– Jag känner stolthet över att vi fått komma in i nya fina lokaler som är anpassade för vår verksamhet, säger rektor Carl-Johan Askman.

Bygget inleddes i april förra året och under tiden har eleverna gått i den gamla skolbyggnaden. Vad som händer med den är fortfarande oklart men det är inte färdigbyggt på skolan än:

– Först och främst ska vi bygga en multisportarena och en skolgård som är mer anpassad för verksamheten. Och vi hoppas på att det kommer ett politiskt beslut om en ny lågstadieskola.

När kan den vara klar?

– Kanske 2024 om vi har tur.

Själva invigningen den leddes av tre eleverna och i klippet kan du hänga med när de visade oss runt i sin nya skola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer