Tog ut ersättning för två digitala möten samtidigt

Uppdaterad
Publicerad

Den politiker som nu ska granskas säger att han inte fifflat med arvoden eller reseräkningar. Men han kan ändå ha fått dubbla arvoden vid ett antal tillfällen.

– Det kan ha varit några få gånger, i början av pandemin, som jag var med på två digitala möten samtidigt.

Ett möte i kommunen och samtidigt ett med regionen, hur är det möjligt?

– Jo..... man får vara alert då, säger han.

Han säger att det säkert är andra politiker som gjort likadant, men att det upphörde när regionen gick ut med instruktioner om att det inte var tillåtet.

”Helt naturligt”

Politikern har under mandatperioden fått ut flera hundra tusen kronor i arvoden och reseersättning. Vid några tillfällen har han haft uppdrag samma dag åt regionen och kommunen. Och vid några tillfällen för det egna partiet och kommunen samma dag.

– Det är helt naturligt att det skett ett antal gånger. Att jag kanske haft ett uppdrag åt regionen på dagen och sedan varit med på kommunfullmäktige på kvällen.

”Har inget att dölja”

Politikern säger att uppgifterna om att han fifflat kommer från en person som han har en personlig konflikt med. Att uppgifterna inte är sanna.

Han säger att han inte har någonting emot att hans arvoden och reseräkningar granskas. Att han inte har någonting att dölja.

– För mig har det ingen betydelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer