Cheerexplosion Lithium tog hem guldet när SM i cheerleading avgjordes i Nyköping i helgen. Foto: Sara Fogelberg/Cheerxplosion

Topplaceringar för Karlstadklubben Cheerxplosion i Cheerleading-SM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett lyckat SM för Karlstads cheerleaders när mästerskapet avgjordes i Nyköping i helgen. Under lördagen tog junior level 2-laget Cordite brons. På söndag toppade senior level 3-laget Lithium det hela med att bli svenska mästare i sin klass.

Totalt deltog fyra lag från Karlstadsföreningen Cheerexplosion. Två av dem tog alltså plats på pallen under riksmästerskapet varav det ena nu kan titulera sig svenska mästare. 

– Det här är så klart hur roligt som helst. Det är verkligen drömmen att ta guld. Bara att ta medalj är otroligt stort för dem som lyckas med det, konkurrensen är väldigt hård, säger Sara Fogelberg som ingår i föreningens ledningsgrupp.

Sara Fogelberg anser att Minior level 2-laget Platinum och senior level 2-laget Titanium också gjorde också starka insatser i helgen,  även om de inte tog några pallplatser.

– Det har gått bra för alla. Inte minst våra yngsta gjorde det bästa de kunde ha gjort även om det inte räckte till pallplats, säger Sara Fogelberg.

Vad tror du de här framgångarna betyder för föreningen?

– Jag tror det betyder jättemycket, både genom att vi syns mer och så stärker det självförtroendet hos både aktiva och coacher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.