Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Torin var besviken på att Centerpartiet valde att bryta ett mångårigt borgerligt samarbete. Foto: Frida Ingemarsson/SVT

Torin (M) om nya styret i Karlstad: ”Kommer vara fyra tuffa år”

Uppdaterad
Publicerad

Efter det nya styret i Karlstad presenterades stod det klart att både Miljöpartiet och Centerpartiet byter sida. Något som det nytillträdda oppositionsrådet Alexander Torin (M) var besviken på.

– Det är tråkigt att Centern väljer att bryta ett mångårigt borgerligt samarbete till förmån för att få styra med Socialdemokraterna.

Alexander Torin, som var Moderaternas första namn inför kommunvalet, är skeptisk till hur det nya styret kommer överens i sakpolitiken. Trots att Miljöpartiet och Centern bytte sida så är han hoppfull inför framtiden.

– L och KD ingår inte i det nya styret och är en del av oppositionen tillsammans med oss, så att jag har goda förhoppningar att vi ska komma igen om fyra år, säger Alexander Torin.

Hör mer från oppositionsrådet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet