Foto: Svenska Skyttesportförbundet

Torsbyskytt svensk mästare

Publicerad

Med två duvors ledning gick Henrik Jansson, Torsby Jaktskytteklubb, vidare till final. I finalen träffade han alla 25 lerduvor och står nu som svensk mästare i skeet.

Efter att ha besegrat två OS-deltagare blev Henrik Jansson som tävlar för Torsby Jaktskytteklubb svensk mästare i lerduvegrenen Skeet i tävlingarna som gick i Uppsala i helgen. Torsby Jaktskytteklubb tog även ett brons i lagtävlingen.

Henrik Jansson, Torsby, tog hem titeln som årets svenske mästare i skeet vid SM i Uppsala. När grundomgångens svar klar hade han träffat 121 av 125 duvor och Henrik gick till final med två duvors ledning. I finalen träffade han alla 25 lerduvor och säkrade därmed SM-guldet.

På damsidan var det Nathalie Larsson, Dannemora, som sköt bäst på lerduvorna och tog hem sitt sjätte SM-guld.

Det innebär att Stefan Nilsson, Marcus Svensson och Therese Lundqvist, som alla deltog i OS i London, fick se sig slagna. Men både Svensson och Lundqvist kunde trösta sig med ett SM-silver.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.