Totalstopp på E18 i Karlstad efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Det var totalstopp på E18 i Karlstad under 45 minuter på onsdagseftermiddagen efter en olycka där tre fordon var inblandade.

Föraren av en personbil är nu misstänkt för flera brott, bland annat grovt rattfylleri.

Beslutade om kroppsbesiktning togs på den manlige föraren som var misstänkt för att ha vållat trafikolyckan. Han är misstänkt för grovt rattfylleri samt beteendebrott i trafiken.

Olyckan inträffade vid Våxnäs vid 16-tiden det rådde totalstopp i trafiken i västlig riktning, mot Oslo, i cirka 45 minuter.

– En man har lastats med ambulans och är förd till sjukhus. Läget uppges vara allvarligt, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

Föraren brottsmisstänkt

Samme man är nu brottsmisstänkt efter att han gjorde en felaktig sidoförflyttning i samband med att han skulle köra in på E18. Föraren körde in i sidan på en lastbil och studsade sen ut i vänsterfilen där han blev påkörd av en annan personbil.

Klockan 16.54 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på E18.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.