Luftfärden slutade på tågrälsen. Foto: Bengt Andersson/ArvikafotografenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Trafikolycka på väg 61 i Eda

Publicerad

En bilförare väjde för en katt i närheten av tullstationen i Eda på tisdagsmorgonen. Resultatet blev en luftfärd rakt in i en elledning där starkström gick in i motorhuven. Därefter landade bilen på tågrälsen.

– Det har gått väldigt bra med föraren. Det var en rejäl smäll han var med om, men han mådde bra och ville inte ha vård. Vi kallade dit ambulans ändå för kontroll, säger Jonny Hjalmarsson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Eda.

Ström rakt in i huven

När bilen flög in i elstolpen leddes starkström in i motorhuven, där den lämnade ett hål. Enligt uppgift befann sig bilen i luften när detta hände, vilket gjorde att det trots allt gick bra med föraren.

Där strömmen gick in i motorhuven blev det ett runt hål. Foto: Bengt Andersson/Arvikafotografen

Stopp i tågtrafiken

I och med att olyckan gjort åverkan på elstolpen är det nu tågstopp på sträckan Oslo-Karlstad.

– Jag har ringt Hallsberg och begärt tågstopp. Jag har inte fått någon information om ifall Trafikverket har hunnit dit än, men de är på väg. Jag skulle tro att det blir ett långt tågstopp, säger Jonny Hjalmarsson.

Enligt Trafikverket var det inledningsvis svårt att ta sig fram förbi olyckan, men strax efter klockan nio kom beskedet att det åter var full framkomlighet på platsen.

Prognosen gällande tågtrafiken är att den tidigast är igång igen vid lunchtid på onsdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer