I artikeln hittar du länkar till våra nominerade granskningar. Foto: Bildbyrån/SVT

Två nomineringar för SVT Värmland till journalistpris

Uppdaterad
Publicerad

SVT Värmland har två finalister nominerade till Värmlands journalistförening journalistpris 2020.

Trots ett annorlunda pandemiår har den lokala journalistiken hållit hög klass. Det konstaterar VJF:s avgående ordförande när årets nomineringar idag presenteras.

– Precis som vanligt har länets journalister gjort ett riktigt bra jobb, trots att arbetssättet förändrats fullständigt. Länet Värmland kan skatta sig lyckligt över att ha en så vass journalistkår som det har, säger föreningen ordförande Simon Strinnholm.

Krisen på förlossningen och sköterskan som tystades

I den klassiska kategorin har SVT Värmland två av tre nomineringar. Dels Frida Ingemarssons granskning “Larmet från förlossningen” och så Bengt Hedins rapporteringen om Forshagachefen som försökte tysta sjuksköterskan.

Nominerad i denna grupp är även P4 Värmlands Aron Eriksson för sina inslag om föräldrar till funktionshindrade barn som inte fick ut sina vårdbidrag.

Sportbevakning

Priset delas ut i tre kategorier: Sport, den kreativa och den klassiska kategorin.

I sportkategorin har VF och Johan Hedlund (som nu mer jobbar på SVT Värmland) nominerats för sin stora genomgång om kulturinstitutionen bilsporten i länet. Övriga nominerade är VF:s Peter Bäcker och Johan Ekberg för reportageserien om Emma Dahlström och hennes resa genom graviditet tillbaka till elitidrotten samt NWT:s Markus Strömberg för sin granskning av antalet kvinnliga ledare inom den värmländska idrotten.

Avgörs nästa månad

I den kreativa kategorin nomineras P4 Värmlands Marie Trygg för reportaget “Att inte få säga hejdå”, VF:s Martin Olsson och Johan Ekberg för kartläggningen “Siffrorna som förklarar Degerfors IF:s framgång” samt NWT:s Christina Jarnlid och Robin Sonesson för NWT:s ”håll avstånd-ettor”.

Prisutdelningen kommer att ske under april månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer