De farliga föremålen vid Örnäsbadet i Värmland kan ha allvarliga konsekvenser, enligt Marianne Fröding på teknik- och fastighetsförvaltningen. Foto: SVT

Tre vassa föremål hittade vid Örnäsbadet mellan Skattkärr och Molkom

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen påträffades tre vassa föremål vid Örnäsbadet vid sjön Gapern mellan Skattkärr och Molkom. Händelsen är polisanmäld.

Badplatsen Örnäsbadet utanför Karlstad är tillfälligt avspärrad och dykare undersöker nu badplatsen för att säkerställa att inga fler föremål finns.

– Det handlar om tre vassa träpålar. De har inget syfte och funktion och därför misstänker vi att det handlar om skadegörelse, säger Marianne Fröding på teknik- och fastighetsförvaltningen.

För fyra veckor sedan hittades en stör som hörde till bryggan. I samband med detta synade dykare av badplatsen utan några träpålar i syne, berättar Marianne Fröding.

– I morgon kommer man kunna bada igen, berättar hon.

Föremålen kan ha livsfarliga konsekvenser, enligt Marianne Fröding. Hör henne berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.