Ulf Karlsson menar att det är omöjligt att naturligt öka så mycket i muskelmassa på ett halvår. Foto: TT

”Övertygad om att Zlatan var dopad”

Uppdaterad
Publicerad

Den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, anklagar Zlatan Ibrahimovic för dopning. Det framkom när han deltog i ett panelsamtal i Karlstad under tisdagskvällen.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Jag är övertygad om det. Det står för mig, säger Ulf Karlsson till NWT.

Under onsdagskvällen pratade Ulf Karlsson om dopning på Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé i Karlstad och han sade då att han är övertygad om att Zlatan Ibrahimovic var dopad under sin tid i Juventus, skriver NWT.

När SVT Nyheter Värmland pratar med Ulf Karlsson står han fast vid sitt uttalande.

– Det jag menar är att gå upp 10-12 kilo muskelmassa på så kort tid är nästintill omöjligt, säger Ulf Karlsson till SVT Nyheter.

TV: Ulf Karlssons berättar med egna ord

”Tror ingen gör det medvetet”

Ulf Karlsson berättar för SVT Nyheter Värmland att det fördes en diskussion om elitidrott och dopning och Juventus kom på tal.

– Eftersom Juventus bevisligen hade dopade spelare och deras läkare blev dömd kan man tänka sig att dopningskulturen fanns där också när Zlatan var där. Om det vore så att någon var dopad är jag helt övertygad om att Juventus spelare inte var medvetna om det. Jag tror inte någon gör det medvetet, säger Ulf Karlsson till SVT Nyheter Värmland.

”Tror kulturen levde kvar i Juventus”

Ulf Karlsson säger till NWT att dopning inom lagidrotter är vanligare än vad många tror.
– De är mer befriade från tester än individuella idrottare. Zlatan gick upp tio kilo muskler på ett halvår i Juventus. Det är omöjligt att göra det på så kort tid. Och Albin Ekdal gick upp åtta kilo i samma klubb. Jag tror att kulturen levde kvar i Juventus på den tiden, säger Ulf Karlsson till tidningen.

”Gripet ur luften”

– Det är väldigt, väldigt allvarliga anklagelser som är helt befängda. Vi spekulerar inte kring den typen av uttalanden som han inte har någon grund för att påstå. Det är gripet ur luften, säger Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ulf Karlssons utspel om doping

Mer i ämnet