Foto: David Hårseth / Dagsmedia AB

Två bilar i frontalkrock

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit och en är allvarligt skadad efter en trafikolycka på riksväg 26 i höjd med Bäckhammar.

Larmet kom till SOS strax före klockan 17 på måndagseftermiddagen. Två personbilar hade frontalkrockat på väg 26 mellan Torpa och Bäckhammars bruk.

Strax före klockan 18 kunde polisen bekräfta att en person avlidit i samband med olyckan. Den andra personen har nu förts till universitetssjukhuset I Örebro med ambulanshelikopter. Personen har allvarliga men inte livshotande skador.

Varnar för halka

En person dog efter en frontalkrock på riksväg 26 vid Bäckhammar. Foto: SVT

Vid klockan 20.20 meddelade Trafikverket att man åter öppnat vägen, men att det råder begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen. Enligt polisen är det mycket halt på platsen.

– Jag hörde att vår personal och personalen från räddningstjänsten varnade varandra för halkan, så jag förutsätter att det även var mycket halt på olycksplatsen, säger polisens pressinformatör, Mats Öhman.

Räddningsstyrkor från Kristinehamn, Degerfors och Torpa deltog i räddningsarbetet.

Båda bilarna är tagna i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.