Tullen i Malmö upptäckte narkotikaförsändelsen – det ledde fram till gripandet i Karlstad i september 2016. Foto: TT

Två döms till fängelse – försökte smuggla knark via posten

Publicerad

Två Karlstadsbor, en 24-årig man och en 31-årig man, dömdes på onsdagen till två respektive ett år och tre månaders fängelse för bland annat narkotikasmuggling.

Åklagaren har under rättegången menat att männen beställt narkotika från Thailand och sedan hämtat ut paketet på en affär i Karlstad.

Innan de hämtade ut det hade dock Tullen i Malmö upptäckt narkotikan, tagit hand om den och packat om paketet för att sedan ha span på försändelsen – hela vägen till dess att det hämtades ut av 24-åringen. Paketet lämnades sedan vidare till 31-åringen som väntade utanför.

Förnekar brott – var inte deras paket

Männen själva förnekar brott och har under rättegången hävdat de slumpmässigt blev en del av en kedja där de hämtade ut och passade vidare postförsändelsen, och att den egentligen skulle till en tredje person.

Tingsrätten tror dock inte på deras förklaringar utan går på åklagarens linje – att de båda tillsammans har fört in narkotikan i landet och därför gjort sig skyldiga till smuggling.

Männen döms även för narkotikabrott och ringa dopningsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.