Två fylleslagsmål i Karlstad – totalt 15 personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Det var, enligt polisen, en normalstökig lördagsnatt i Karlstad – med slagsmål på två olika platser. Totalt 15 personer uppges vara inblandade, men ingen har gripits.

Det första slagsmålet urartade på Nobelplan, som är ett vanligt tillhåll för motorburen ungdom. Klockan 02:32 larmade butikspersonal om att någon utanför blivit slagen i huvudet. När polisen kommer till platsen har en misstänkt gärningsperson redan lämnat och två kvarvarande personer anmäler misshandel – mot varandra. Ingen grips, och polisens presstalesperson har inga uppgifter om att de skadade uppsökt sjukhus.

Nästan samtidigt, klockan 02:37, börjar ett gäng bråka utanför en bar inne i centrum. Bråket förflyttar sig senare till Stora torget och ett tiotal personer är inblandade. En anmälan om misshandel upprättas, men den misstänkte gärningspersonen hinner lämna platsen innan polisen kan gripa honom. Här finns heller inga uppgifter om att den misshandlade mannen behövt åka till sjukhus. Misshandeln ska ha skett utan tillhyggen.

Enligt polisens presstalesperson, Stefan Wickberg, var personerna med stor sannolikhet påverkade av alkohol.

Har ni någon uppfattning om vad som legat bakom slagsmålen?

– Nej, och det är inte säkert att de själva vet det heller, om de tänker efter idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.