Arkivbild. Foto: TT

Skogsbränder på Värmlandsnäs under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Två skogsbränder på Värmlandsnäs blossade upp under söndagseftermiddagen. Den ena var i Ölserud och den andra i Rudsviken. Strax efter klockan halv tre meddelade räddningstjänsten att bränderna var under kontroll.

– Vi har fått styr på båda två nu. De är uppskattningsvis 100x200 meter stora båda två, men vi har nog med personal på platserna och kommer inom några timmar att lämna över till markägarna som får hålla koll på, säger Tobias Erlandsson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Säffle.

Vad beror bränderna på?

– Jag skulle tro att det är åskan som passerade här förut. Det kan ligga och pyra länge i marken innan det kommer en vind som gör att det blossar upp, säger Tobias Erlandsson.

I nuläget anses det inte vara någon risk för spridning, men räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna eftersom det finns risk att blixten har slagit ner på fler ställen som kan börja brinna framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.