Foto: TT

Två tält på olika platser sattes i brand – en person brännskadad

Uppdaterad
Publicerad

Två tält i Karlstad, det ena på Gräsdalen och det andra på Våxnäs, tändes enligt polisen på under lördagen. I det ena sov två personer, varav en fick föras till sjukhus med brännskador.

Båda bränderna utreds nu som mordbränder.

Det första larmet gällde tältet på Våxnäs och det kom in vid 14-tiden på lördagen.

– Det verkar inte ha varit någon människa i det lägret, men det rubriceras som mordbrand, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson på polisen i Bergslagen.

Tredje gradens brännskada

Strax före klockan 22 kom nästa larm om ett brinnande tält. Det tältet stod uppställt i närheten av Biltema på Gräsdalen. En man och en kvinna i 50-årsåldern låg och sov i tältet när det började brinna.

– Mannen fick föras till sjukhus med en större brännskada. Han hade andra gradens brännskada på låret och tredje gradens på båda armarna.

Finns det något samband mellan dessa två bränder?

– Det känns konstigt om det inte finns något samband. En teknisk undersökning ska genomföras under dagen, så den kanske kan hjälpa till, säger Kenneth Johannesson.

Det finns i nuläget ingen misstänkt, men enligt polisen finns det spaningsbara uppgifter de kan gå vidare på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.