Två till sjukhus efter biljakt i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fick föras till sjukhus efter att en bil voltat av vägen i Torsby kommun under måndagskvällen. Olyckan skedde under en kortare biljakt, som inleddes när polisen försökte få stopp på bilen.

Olyckan inträffade norr om Torsby, efter en dryg kilometer, när föraren tappade kontrollen över fordonet.  Föraren vägrade att stanna och körde i en hastighet på drygt 150 kilometer i timmen på E45 norr om Torsby, enligt polisen.

Två till sjukhus

Efter någon kilometer klarar föraren inte av att hålla sig på vägen. Bilen åker av vägen och voltar innan den stannar på hjulen igen. Föraren försöker att fly medan en passagerare sitter kvar på passagerarplatsen.

– När polispatrullen kommer fram anträffar man en till synes medvetslös person på passagerarsidan. Föraren var inte kvar, men hittas sedan i anslutning till bilen, säger Kenneth Johannesson, polisens presstalesperson i region Bergslagen, till Nya Wermlands-Tidningen.

De båda personerna i bilen fördes till sjukhus med ambulans med allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.