En man greps under fredagen i Filipstad för olaga frihetsberövande. Foto: SVT

Man gripen för olaga frihetsberövande i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i centrala Filipstad ska en man ha hindrat en kvinna från att lämna bilen för att sedan köra iväg med henne. Flera personer såg vad som hände och larmade polisen. Mannen är nu gripen för olaga frihetsberövande.

Det var runt lunchtid på fredagen som polisen fick in flera larm om händelsen. Mannen körde bilen med kvinnan söderut från Filipstad och en knapp timme senare kunde polisen lokalisera de två.

– Det gjorde vi genom bra och aktivt polisarbete. Inre spaning – man funderar utifrån var personer kan befinna sig och utgår från det, säger Olga Korpela, vakthavande befäl hos polisen i Bergslagen.

Kvinnan ska vara fysiskt välbehållen.

Båda två är i 40-årsåldern och ska enligt polisen känna varandra sedan tidigare, men det är oklart vad de har för relation.

Mannen greps och är förd till polisstationen för förhör. I nuläget är han, bland annat, misstänkt för olaga frihetsberövande. Det är ännu oklart vad övriga brottsmisstankar gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.