Foto: TT

Tvingades byta gym – vill ha pengarna tillbaka

Publicerad

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, rekommenderar ett gym att betala tillbaka delar av ett årskort till en kund, sedan gymmet stängt. Företaget som driver gymmet menar dock att kunden kan träna på en annan anläggning – i Karlstad eller övriga Västsverige.

Mannen köpte kortet för att kunna träna på ett specifikt ställe, eftersom det låg bra till rent geografiskt för honom. När han kom dit en dag satt plötsligt en lapp på dörren om att gymmet var stängt. Företaget som driver gymmet har andra anläggningar och menar att kunden kan träna där i stället. Det står ingenstans i kontraktet att företaget måste tillhandahålla tjänsten på en viss adress, menar företaget.
 

Företaget vill inte betala tillbaka de drygt 1400 kronorna som återstod av årskortet när gymmet stängdes, och hänvisar kunden till en annan anläggning i Karlstad – och till övriga anläggningar i Västsverige.

ARN rekommenderar att betala tillbaka

Men Allmänna reklamationsnämnden gick inte på företagets linje. Eftersom företaget inte erbjuder något fullgott kostnadsfritt alternativ på samma geografiska plats och därmed upphört att leverera den avtalade tjänsten, rekommenderar ARN företaget att betala tillbaka de 1453 kronorna till kunden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer