Anders Svensson om varför han sa upp sig som vd för Sunne Fastighets AB. Foto: SVT

Tvisten mellan Sunne kommun och fastighetsbolaget drar ut på tiden

Publicerad

Den tvist som pågår mellan Sunne kommun och Sunne Fastighets AB ser ut att dra ut på tiden. Tidigare var beskedet att det hela skulle vara löst under oktober månad, något som inte kommer kunna uppfyllas.

– Jag är bekymrad över att det här drar ut på tiden. Det här skulle behöva lösas under det här räkenskapsåret, säger Anders Svensson, som varit vd vid det kommunala fastighetsbolaget.

Enligt bolaget har man utfört tjänster åt kommunen för mellan sex och tio miljoner kronor per år, utan att Sunne kommun har betalat för sig. Tvisten är alltjämt olöst, och nu pågår förhandlingar mellan kommun och Sunne Fastighets AB.

– Vi jobbar med det här just nu. Innan oktober månads slut kommer vi vara färdiga med allting och ha rett ut det, sade nya kommunalrådet Kristina Lundberg (C) till SVT Nyheter tidigare i höstas.

Så ser det inte ut att bli.

– Det behövs en ordentlig omstart på samarbetet mellan kommunen och fastighetsbolaget, säger Sunne Fastighets tidigare vd Anders Svensson.

Starta klippet för att höra Anders Svensson utveckla varför han sagt upp sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.