En tyst protest mot alla former av trafficking och slaveri gick genom centrala Karlstad på lördagen. Foto: SVT

Tyst protest mot slaveri

Publicerad

En tyst manifestation mot slaveri genomfördes i Karlstad under lördageftermiddagen.

Under parollen ”Walk for freedom” tågade deltagarna genom centrum i protest mot trafficking och alla former av människohandel.

Walk for freedom startade i Australien med målet att avskaffa alla former av modernt slaveri.

– Man kanske tänker att det var något som hände i Afrika för länge sen, men det pågår här och nu, säger Filip Gepertz, som är kontaktperson för dagens manifestation i Karlstad.

– Människor utnyttjas i trafficking och prostitution. Det pågår på hotellen här just nu.

Ett 70-tal personer hade anmält sig till dagens manifestation, och liknande aktioner genomfördes samtidigt på över 450 platser i 50 länder.

I Karlstad tågade ”Walk for freedom” för andra året. I Sverige genomfördes även manifestationer i Stockholm, Göteborg, Örebro, Falun och Jönköping.

– Vi vill sätta ljus på frågan och få människor att tänka efter och reagera. Man kan till exempel ifrågasätta om en hantverkare är orimligt billig. Människor utnyttjas här idag, säger Filip Gepertz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.