Ung man påkörd av bil öster om Torsby i natt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern skadades när han blev påkörd av en bil på länsväg 239 öster om Torsby natten till lördagen.

En man i 60-årsåldern är nu anmäld för vållande till kroppsskada.

Uppgifter till polisen gör gällande att mannen i 25-årsåldern befann sig vid sidan av en bil som hade fått punktering strax väster om Rinn. Han blev därefter påkörd av en bil där en man i 60-årsåldern satt bakom ratten.

Den påkörde mannen fördes med ambulans till Torsby sjukhus men det finns hos polisen uppgifter om att mannen därefter kan ha flyttats vidare till Akademiska sjukhuset Uppsala.

Ingen information om skadeläge

Någon information om mannens skadeläge finns dock inte tillgänglig från vare sig sjukhuset i Torsby eller Akademiska sjukhuset på lördagsmorgonen.

Mannen som körde olycksbilen är anmäld för vållande till kroppsskada och bilen är tagen i beslag. Mannen misstänks inte för rattfylleri.

I övrigt rapporterar polisen i region Bergslagen om en fredagsnatt med ärenden av rutinkaraktär, med påringningar om fordon som åkt runt och spelat hög musik och fylleri på flera orter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.