I klippet får du följa med ungdomarna Ella Callais och Kevin Harborn ut på en runda i Karlstad och höra mer om deras jobb. Foto: SVT

Ungdomar cyklar runt och bjuder på mellis i Karlstad

Publicerad

Ungdomar vid Tolvmansgatans fritidsgård i Karlstad cyklar runt i området och bjuder barn och ungdomar upp till 18 år på gratis mellanmål när vädret tillåter.

– Man får stora leenden och föräldrarna är ofta väldigt tacksamma, säger Ella Callais som tillsammans med Kevin Harborn delat ut en hel del mellanmålspåsar hittills i sommar.

Samtliga fritidsgårdar och parklekar i Karlstad har fått medel av kommunen för att kunna bjuda på enklare måltider under sommaren. På Tolvans fritidsgård kom man i coronatid på idéen att själva cykla ut med mellis till barnen och ungdomarna. En del av mellispåsen är en hembakt pizzabulle som ungdomar på fritidsgårdens bakläger har gjort.

– Det kan vara lätt att det slarvas med måltider under sommarlovet. Kan vi hjälpa till i det lilla som fritidsgård i området, så vill vi göra det, säger Jonas Kristiansson, fritidsledare Tolvmansgatans fritidsgård.

I klippet ovan får du följa med ungdomarna Kevin Harborn och Ella Callais ut på en runda och höra mer om deras jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.