Ungdomsförening kräver att ledare avgår Foto: SVT

Ungdomsförening kräver att ledare avgår

Publicerad

Liberala ungdomsförbundet i Värmland kräver att Liberalernas gruppledare i Säffle, Bo Ribaeus, avgår och lämnar sina politiska uppdrag i kommunen.

Det efter att Ribaeus skrivit en motion till kommunen tillsammans med en moderat och två sverigedemokrater.

– Vi kan inte ha företrädare för vårt parti som har för avsikt att aktivt samarbeta med Sverigedemokraterna. Det är ett parti med en ideologi som är oförenlig med vår värdegrund, säger Anders Viking Pettersson, ordförande för Liberala ungdomsförbundet i Värmland, i ett pressmeddelande.

”Handlar om mer än en dörr”

Motionen handlar om att åtgärda dörrarna till stadshuset i kommunen.

– Det är ett parti med en ideologi som är oförenlig med vår värdegrund. Den här motionen handlar om mer än en dörr på Säffles stadshus. Det handlar om vi ska öppna dörren för samarbete med högerpopulistiska krafter i vårt parti, säger Anders Viking Pettersson.

Anders Viking Pettersson, LUF Foto: Anders Viking Pettersson, LUF

Har strukit sitt namn

Bo Ribaeus har i efterhand strukit sitt namn från motionen. Men det har ingen betydelse, enligt ungdomsförbundet.

– Vi kan inte ha företrädare för vårt parti som har för avsikt att aktivt samarbeta med Sverigedemokraterna, säger Anders Viking Pettersson.

SVT Nyheter Värmland har förgäves sökt Bo Ribaeus för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.