Arkitekten, fotografen och författaren Alf Folmer ställer ut på Värmlands museum. Foto: SVT

Unika bilder ställs ut på Värmlands museum

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det vernissage för fotoutställningen ”Tre supermakter – människor och miljöer i USA, Sovjet och Kina”, på Värmlands museum. Fotografen Alf Folmer har rest runt i hela världen och fotograferat i mer än åtta decennier.

– Det började med en lådkamera som kostade 8 kronor och 50 öre, säger han.

Arkitekten, fotografen och författaren Alf Folmer fick sin första kamera – fotoapparat – av sina föräldrar när han konfirmerades, och sedan dess har han letat efter motiv var han än har vänt sig. Han har en minst sagt gedigen meritlista och har sett stora delar av världen när han har rest, dels privat, men också i sitt yrke som arkitekt.

På lördag är det vernissage för hans utställning Tre supermakter – människor och miljöer i USA, Sovjet och Kina, i Cyrillushuset på Värmlands museum. Bilderna skildrar människor och gatumiljöer i de tre länderna under 50- och 60-talet.

Under vernissagen talar diplomaten och före detta FN-ambassadören Pierre Schori, för att sätta in utställningen i ett större sammanhang.

I reportaget ovan berättar Alf Folmer om utställningen och sitt fotograferande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.