Unikt danskoncept tar över Värmlands museum

Uppdaterad
Publicerad

Upptäckter och överraskningar på temat trygghet och otrygghet utlovas när 14 danskonstverk tar över Värmlands museum den kommande helgen.

– Det är en dans take over där 14 dansverk kommer ta över museet, säger Christopher Grahn, programkoordinator vid Värmlands museum.

Room X heter det verk med dansinstallationer och performanceverk som under tre timmar på lördag, och lika lång tid på söndag, intar museet. Besökarna kommer att kunna vandra fritt mellan dansverken i ett suggestivt ljud- och ljuslandskap.

– Det är nog ganska unikt, det sker nog inte så ofta att det är en sån här take over av ett så stort hus, säger Christopher Grahn.

Dansverket visas på tre orter: Jokkmokk, Karlstad och Gävle. Här i Värmland arrangeras det genom Karlstads Riksteaterförening och Värmlands museum. Dansarna kommer från olika delar av landet, sju av dem har anknytning till länet.

I klippet ovan berättar ett par av dansarna vad de kommer att göra i sina danskonstverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.