På Karlstads universitet började man redan förra veckan arbeta för att ställa om till distansundervisning i de flesta kurser. Foto: SVT

Universitetets rektor: Här är redan ganska tomt

Uppdaterad
Publicerad

På Karlstads universitet började man redan förra veckan arbeta för att ställa om till distansundervisning i de flesta kurser.
Rektor Johan Sterte menar att det är rimligt i det läge som råder, och låter inte förvånad över dagens besked att all universitetsutbildning nu ska ske på distans.

– Vi följer ju vad som händer och vill bidra med det vi kan för att inte sprida coronasmittan. Samtidigt gör vi också allt för att studenterna ska kunna fullfölja sina utbildningar.

Johans Sterte uppskattar att 80% av utbildningarna redan genomförs på distans.

Hur skulle du beskriva universitetet just nu?

– Tomt. Det är tomt här och inte liv och rörelse som annars.

När samtliga utbildningar nu ska ställa om till distansundervisning väntar en del svårigheter.

– Det finns vissa laborativa kurser som kan vara svåra. Och så har vi en del verksamhetsförlagd utbildning tillsammans med Region Värmland. Det får vi se över hur vi kan lösa nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet