Foto: Mari Andersson

Upphittad hund engagerar många

Uppdaterad
Publicerad

Hunden som hittades i skogen norr om Fagerås hade halsband och ett avslitet koppel, men ingen ägare har gett sig till känna. Nu är personerna som hittade hunden oroliga för att ägaren finns skadad någonstans.

Hunden hittade i ett skogsparti längs med E45 norr om Fagerås för snart en vecka sen. Den har inget chip eller id-märkning och polisen har inte heller några uppgifter om någon saknad hund eller person.

– Vi tycker att det är så konstigt att hunden har halsband och ett avslitet koppel. Det måste varit någon som gått ut med den här hunden, säger Mari Andersson, som hittade hunden.

Hunden sågs på lördagen den 4 november i skogsområdet. Flera personer försökte fånga in den, men misslyckades. Först på morgonen efter när Mari Andersson suttit länge på marken vid sin bil med mat till hunden kom den fram och nosade lite.

– Hon märkte väl att jag inte blev rädd för henne och så tror jag att hungern tog över.

Länsstyrelsen söker ägare

Efter att hunden fått mat lyckades Mari Andersson få med sig hunden till polisen. Nu har Länsstyrelsen tagit över den och söker efter ägare, hittills utan resultat.

Men Mari Andersson har svårt att släppa historien. Hon är rädd att någont har hänt.

– Det är en jättefin hund, inte misskött, någon har tagit hand om den här hunden, säger hon.

Stor engagemang på Facebook

Nu har Maria Andersson och hennes vänner startat en grupp, Vems hund?, på Facebook. Där har många människor engagerat sig i hundens öde och inläggen delats över 3000 gånger. Under lördagen söker en av Mari Anderssons vänner med drönare i området där hunden hittades.

– Om han ser något med drönaren, så drar vi igång en skallgångskedja imorgon.

Hunden är omhändertagen och finns på ett pensionat i väntan på ett nytt hem.

– Jag hoppas att hunden kommer till ett bra hem nu, säger Mari Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.