Foto: Privat.

V i Arvika säger nej till Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet i Arvika säger bestämt nej till att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

– Enligt oss är det är röd knapp som gäller i statsministeromröstningen. Hellre tar vi ett nyval än en centerstyrd sosseregering, säger Mattias Forsberg, som sitter i styrelsen för Arvikavänstern.

Vänsterpartiet i Arvika är mycket kritiskt till överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern och Liberalerna, som skulle möjliggöra att Stefan Löfven behåller statsministerposten.

– Den här nyliberala politiken skapar stora skillnader i samhället. Det är ju precis det vi vill motarbeta. Det är skillnaderna som är grunden till det oroliga parlamentariska läge vi har nu, säger Mattias Forsberg (V).

Vad är det i uppgörelsen ni är mest kritiska till?

Det är de arbetsrättsliga förslagen. De vill tumma på LAS och det skapar ett otryggt samhälle med otrygga medborgare och ännu mer av den polarisering vi ser idag.

”Hellre nyval”

Enligt Arvikavänstern är ett nyval att föredra framför en S-ledd regering med stöd av Centern och Liberalerna.

– Det skulle vara en mycket bräcklig regering. Det är lika bra att ta krisen nu. Som vi ser det finns bara en väg och det är ett nyval.

Om det ändå blir ett ja, hur reagerar du då?

– Då är det ett svek mot väljarna. Då är det bara att lämna och söka sig till ett annat vänsteralternativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.