Foto: TT

Vad tror du skulle locka Oslobor till Värmland?

Publicerad

Företagaren Sten Kilander från Årjäng är en av de som vill se en rejäl satsning från region Värmland och från kommunerna för att nå människor i Oslo och i Östfold. Men vad tycker du att man kan göra?

SVT rapporterade · Vad tror du skulle locka Oslobor till Värmland?

Tack för era åsikter. Nu stänger vi chatten för den här gången.
10.06
Mumin landet på Skutberget.
Flera konserter på CCC och LLA.
Utveckla skärgården.
10.19
Länets rika kultur av alla de slag.
Länets rika natur med aktiviteter av alla de slag
Skutberget i Karlstad med sin mångåriga tradition av rekreation och friluftsliv. Snart Skandinaviens största i sitt slag (d v s helt utan nöjespark e dyl)).
10.19
Vi måste visa vad vi har att bidra med så att de har lust att komma hit och investera.
10.25
Få bort skräpet i karlstad. Glaskross och hundskit överallt
10.25
Jag tror på naturturism. När vi nu lever i en tid där miljön är kraftigt påverkan av oss människor så behöver vi i alla lager av samhället tänka nytt. Satsa då på att lära folk om naturen och få alla att inse vad beroende vi faktiskt är av den. Överlevnadskurser, kajakturer, paddelboard, självodling, trädplantering. Att hitta lugnet i skog och mark. Visa oss hur vi värnar vårt vatten och allting som lever i det.
11.46
En fyrfilig E18 hela vägen till Norgegränsen. Bättre järnvägsförbindelser med Osloområdet. Kanske t o m en helikopter mellan Karlstad och Oslo
(en s k "cityhopper"). Nya och bättre etableringspecialister här. Från Karlstad till Oslo är det ungefär lika långt som mellan Örebro och Stockholm......uppsidan är enorm.
11.48
Oslo er ekstremt splittet om dagen, den ene siden er totalt hjernevaskede miljø bekjempere, de vil gjøre Oslo til verdens miljø hovedstat. Den andre halvdelen ønsker stortsett å komme seg til helvette bort derfra før byen går under, sats på å nå disse menneskene, da øker man ikke bare turisme, men sansynligvis innflyttere, så lenge Värmland ikke prøver store miljø stunt eller setter opp bomringer. Se hva som har hendt med Oslo de siste 10 årene, tilby det motsatte.
11.52
Med de lönerna vi har i Sverige så är det lönlöst att försöka få hit norskar. De är vana med att tjäna mycket mer.
12.52
Naturen och Mumin

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer