En av bilarna hamnade på taket vid olyckan på riksväg 61 utanför Säldebråten, Kil. Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Fyra trafikolyckor under kvällen

Uppdaterad
Publicerad

En personbil voltade på riksväg 61 utanför Säldebråten, Kil, på torsdagskvällen. Samtidigt skedde ännu en singelolycka på E45:an utanför Stöpafors. Två timmar senare krockade två bilar i Deje och därefter körde en bil in i ett träd i Säffle.

Strax efter klockan 19 krockade två personbilar, där tre vuxna färdades, på Forsleden, Södra Mon i Deje. Enligt information från SOS Alarm ska det röra sig om en frontalkrock där krockkuddar har löst ut.

– Jag vet att räddningstjänsten ville ha dit tre ambulanser, men hur allvarligt skadade personerna är vet jag inte, säger Mats Öhman, pressinformatör på Polisen Bergslagen.

I bilen som körde av vägen på väg 61 färdades en man i 23-årsåldern och han tog sig själv ut ur bilen. Det finns olika uppgifter om huruvida han är förd till sjukhus eller ej.

– Han är dock misstänkt för vårdslöshet i trafiken, säger Mats Öhman.

Väg 61 stängdes av helt mellan Säldebråten och Lerbodatorp i båda riktningarna under räddningsarbetet, men var vid 19-tiden öppen igen.

– Dock ska bilen bärgas under kvällen och då har bärgaren begärt att vi ska spärra av vägen under tiden, så den kommer stängas igen, förklara Mats Öhman.

I den olycksdrabbade bilen i Stöpafors färdades en person som fördes till sjukhus med ambulans.

– Jag vet inte hur allvarliga skador det rör sig om. En patrull är på väg till Torsby sjukhus nu för att undersöka saken, sade Mats Öhman vid 19-tiden.

På E45:an ska det inte vara någon påverkan på trafiken.

Båda olyckorna på 61:an och E45:an skedde strax före klockan halv sex på torsdagskvällen.

Strax före klockan 20 inträffade nästa olycka, då i Säffle. En personbil ska ha kört av vägen och in i ett träd på Åmålsvägen, Höglunda. Enligt polisen ska det inte ha uppstått några personskador där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.