Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Väg rasade i Munkfors – bil körde ner i hål Foto: SVT

Väg rasade i Munkfors – bil körde ner i hål

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19-tiden under onsdagskvällen kom ett larm om en olycka i Munkfors efter att en bil med två personer, en vuxen och ett barn, kört ner i ett två meter djupt hål. Det visade sig att vägen hade rasat.

– Vägbanan har gett vika. Förmodligen har det varit mycket vatten och underredet har spolats bort, säger Björn Johansson, insatsledare på räddningstjänsten i Karlstadregionen.

Vägen, Mossängsvägen, går väster om älven i Munkfors och raset inträffade i höjd med kraftverket. Ingen person skadades i olyckan.

– Det blev ett 4 meter brett och två meter djupt hål, så det hade kunnat gå illa. Vi stängde av vägen och lämnade över det till Trafikverket, säger Björn Johansson.

Det har bildats sprickor 10-15 meter ut från hålet i vägen och enligt räddningstjänsten jobbar Trafikverkets entreprenörer med vägen som är fortsatt avstängd.

Enligt Munkfors kommun ska en vattenledning skadats i samband med raset och flera hushåll blev utan vatten. De flesta har fått vattnet tillbaka men runt 15 hushåll var fortfarande utan vatten under torsdagen.

Munkfors kommun har ställt ut vattentank på Uddsätersvägen för de som inte har vatten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vägras i Munkfors

Mer i ämnet