Kommunen vidtar åtgärder för att öka tryggheten på Mariebergsskolan sedan personal upptäckt hotfullt klotter. Foto: SVT

Väktare på plats efter hot mot skola

Publicerad

Väktare kommer att finnas på plats på Mariebergsskolan i Karlstad under måndagen sedan man upptäckt hotfullt klotter på en av skolans toaletter.
– Det stod 21/10 och skolskjutning. Vi tror inte att det är allvarligt menat, men vi tar alltid hot på allvar, säger skoldirektör Maria Kjällström.

Det var på fredageftermiddagen som skolpersonal fick kännedom om det hotfulla klottret som upptäckts på en av skolans toaletter.

– Innebörden var att det inte skulle vara tryggt på Mariebergsskolan på måndag. Vi kontaktade omedelbart polisen, som vi alltid gör vid hot, säger Maria Kjällström som är skoldirektör i Karlstad kommun.

Enligt kommunen bedömer man inte att hotet är allvarligt menat, men vidtar ändå åtgärder för att öka tryggheten på skolan.

– Vi har skickat information till föräldrarna, och vi kommer att ha väktare på plats. Alla får gå in genom huvudentrén där personal som känner eleverna finns för att se att det verkligen är våra elever som går in i lokalerna.

Hoten mot skolor ökar

Maria Kjällström säger att det är viktigt att eleverna känner sig trygga.

– Det räcker inte att vi och polisen bedömer att de är trygga, det måste känna sig trygga också. Det kommer att finna personal från skolhälsovården på plats för den som vill prata, och man kommer förstås att ta upp det här i klassrummen.

Antalet hot mot skolor i Karlstad har ökat den senaste tiden.

– Vi har uppmärksammat fler hot och haft fler kontakter med polisen om hot den senaste tiden. Vi tar alla hot på allvar och polisanmäler alltid. Det är möjligt att uppmärksamheten kring det här inspirerar fler som också söker uppmärksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer