Mikael Strandman (SD) hade egentligen tänkt lämna politiken, men lät sig övertalas att komma till Värmland Foto: SVT

Valberedningen kördes över – Strandman ny ordförande för SD i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Valet av ny distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Värmland föregicks av en intern strid. Och när distriktsstämman genomfördes stod det klart att valberedningens kandidat Mats Hagström inte fick förtroende.

Istället blir regionrådet Mikael Strandman ny distriktsordförande och ersätter därmed Runar Filper som suttit på posten i 21 år. Strandman fördes fram som ersättare av just Filper inför distriktsstämman och vid omröstningen fick han cirka två tredjedelar av rösterna.

– Det är både hedrande men innebär också ett mycket stort ansvar. SD är numera Sveriges näst största parti i riksdagen och oftast andra eller tredje i kommuner eller regioner. Jag ska göra det jag kan för att axla detta ansvar och framförallt, få med mig våra medlemmar och aktiva för att få till den förändring som vårt land så innerligt behöver, säger Mikael Strandman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.