Foto: Johanna Olausson.

Bil med hundvalpar i försvann – stort sökpådrag

Uppdaterad
Publicerad

I inlägg på Facebook eftersöktes en bil med tre valpar i. Bilen, som hade varit försvunnen sedan torsdagseftermiddagen, kördes av en kvinna som enligt dottern Johanna Olausson är dement och är förvirrad.
Kvinna återfanns gående i Olsäter, men bilen med valparna var borta.
– Människor i hela Värmland är ute och letar, säger Johanna Olausson.

Kvinnan försvann från en djurklinik norr om Munkfors. I bilen fanns tre, sju månader, gamla cockerspaniel valpar.

– Vi hade varit med valparna för kontroll hos veterinären. Jag skulle köra iväg, men insåg att jag hade glömt att betala och lämnade bilen med nycklarna i, säger Johanna Olausson till SVT Nyheter Värmland.

När Johanna gick iväg, körde hennes mamma iväg med bilen. Det var vid halv tre-tiden under torsdagen och Johanna efterlyste sin mamma på Facebook och genom polisen.

”Många har panik”

Senare under kvällen anträffades kvinnan gående på Klarälvsbanan vid Olsäter, utan bil. Johanna Olausson berättar att hon är rädd att valparna kan ha suttit i den varma bilen i flera timmar. Bilen är en vit Nissan av skåpbilsmodell med stora fönster.

– Det är många som har panik nu, säger Johanna Olausson.

Området där man tror att bilen med valparna kan finnas. Foto: SVT

Letar i hela Värmland

I skrivande stund har Johannas inlägg har delats över 4 000 gånger av människor runt om i landet. Många var också ute och letade aktivt.

– Det är ett stort sökpådrag, folk från hela Värmland har slutit upp. I Munkfors, Kil, Ransäter, Olsäter, Deje, överallt. Nattvandrarna är också ute och letar kring Klarälvsbanan, säger Johanna Olausson.

Uppdatering

Bilen med valparna återfanns ute i skogen på en timmerväg mellan Olsäter och Ransäter vid halv tio-tiden på torsdagskvällen.

– Alla valparna var jätteglada att se sina räddare. Det var gruppen Munkfors Nattvak som hittade bilen i skogen med hjälp av flyg och motorcykel, säger Johanna Olausson som berättar att alla inblandade mår bra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer