Både räddningspersonal och vanligt folk fick kasta sig undan när en bil i hög hastighet körde rakt mot dem på gång- och cykelvägen vid Gubbholmen i Karlstad. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Vansinnesföraren anhållen

Publicerad

Den man som misstänks för vansinneskörningen på en gång- och cykelväg i centrala Karlstad under lördagen har nu anhållits. Han misstänks för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

–Vi kommer att höra vittnen under dagen, säger Urban Ståhl på polisens krimjour.

Det var vid 17.10-tiden på lördagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades till ett drunkningstillbud i centrala Karlstad. När man kom fram till platsen ska en berusad person ha kommit upp ur älven, för att sedan kasta sig in i en bil. Han körde sedan rakt mot räddningspersonal och andra människor som befann sig på en gång- och cykelbana i närheten.

– Han misstänks för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Grovt rattfylleri innebär att man har minst en promille alkohol i blodet, säger polisen Urban Ståhl.

Vansinneskörning i Karlstad

Den misstänkte bilföraren, som är född 1993, anhölls under natten men har ännu inte velat berätta sin version av händelsen för polisen.

– Han vill ha en advokat innan han pratar med polis, säger Urban Ståhl på polisens krimjour.

Vad händer nu i utredningen?

– Just nu väntar vi på att en advokat ska utses. Under dagen kommer vi också att höra vittnen, säger Urban Ståhl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansinneskörning i Karlstad

Mer i ämnet