Prylar på hög höjd. Se Michael Johanssons platsbyggda konstverk – som går att likna vid ett verklighetens tetris – i Säffles vattentorn. Foto: SVT/Jenny Eriksson

Här är tetriskonstnärens nya verk i Säffles vattentorn

Uppdaterad
Publicerad

En gitarr, skidstavar, en basketboll och ett par kryckor är några av föremålen som konstnären Michael Johansson byggt ett fjorton meter högt konstverk av i Vattentornet tillika konsthallen i Säffle. Under lördagen var det vernissage.

Konstnären Michael Johansson kommer från Trollhättan, men är sedan många år verksam i Berlin, han beskriver sitt konstnärskap som att spela dataspelet Tetris live. Han bygger och staplar föremål till konstverk utifrån deras färg och form och det gör han med både smått och stort. I de mindre verken han visar i Vattentornet syns tätpackade väskor, högtalare, böcker och duplolego, i tidigare verk har han också byggt med containrar och husvagnar.

När han fick frågan om att skapa ett platsbyggt konstverk i vattentornet nappade han direkt och resultatet blev alltså fjorton meter högt.

– Jag tycker om att erbjuda en möjlighet att tänka lite annorlunda på saker som vi tar för givet.

Häng med in i vattentornet och hör Michael Johansson berätta om sitt skapande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.