Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peder Fredricson och All In. Foto: Bildbyrån

Världsettan Peder Fredricson till Wermland Equestrian Games

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Peder Fredricson, som toppar världsrankinglistan för åttonde månaden i rad, kommer till start i Wermland Equestrian Games på Hammarö i sommar.

Peder Fredricson har en lång meritlista med OS-guld lag 2021, OS-silver individuellt 2021, OS-silver individuellt 2016, OS-silver lag 2004, VM-silver lag 2018, EM-guld individuellt 2017, EM-silver lag 2017 och EM-guld fälttävlan young rider 1989. Han fick även Jerringpriset 2017 och 2018 samt Svenska Dagbladets bragdguld 2021.

– Äntligen får jag möjlighet att återkomma till Equality Line Arena. Senast jag tävlade där var 2007 och jag har hört så mycket positivt om Wermland Equestrian Games och utvecklingen av arenan, säger Peder Fredricson i ett pressmeddelande.

I klippet hör du tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson berätta mer om betydelsen av att Fredricson kommer till tävlingen – och om vilka kända hästar han tar med sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.