Foto: SVT

Värmerekord i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Soligt, vårvarmt och värmerekord! I Karlstad har det inte varit så varmt en februaridag på 143 år.

Ja, söndagen bjöd på ovanligt varmt och soligt väder och på flera håll runt om i Värmland slogs värmerekord för februari. Bland annat noterades 15,2 grader i Östmark vilket är mer än fyra grader varmare än man tidigare mätt upp sedan mätningarna startade 1943.

– I Karlstad, där mätningar startade redan 1858 var det 13,9 grader varmt och så varmt har det inte varit en februaridag sedan 1878, berättar Nils Holmqvist, meteorolog på SVT.

Även Arvika och Gustavsfors noterar värmerekord för söndagen. Arvika med 14,0 grader (Tidigare rekord 12,6 grader) och Gustavsfors med 12,1 grader (tidigare rekord 11,8 grader).

Enligt SMHI var det 14 grader även i Säffle, medan Hagfors noterade 11 grader och Sysslebäck 8 grader. Men senare i veckan väntas kallare väder, enligt SMHI:s prognos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.