Värmlands första storband repar Foto: SVT

Värmlands första storband överraskade jazzveteranen

Publicerad

I helgen träffades Värmlands första storband för att repa. Bandet bildades ungefär ett år sedan och de har hjälp av en riktig stjärna.

– Det känns roligt. Jag kom in här och hörde när de spelade och det låter kanske konstigt men jag blev förvånad över att det lät så bra, säger jazzsångerskan Rigmor Gustafsson, som inte riktigt visste vad hon skulle förvänta sig.

Det alldeles nya bandets första turné börjar om två veckor med två konserter i Värmland. Bandet som startades av Andreas Jonsson och Daniel Nolgård är Värmlands första riktiga storband och de hoppas på succé.

– Det finns ju Bohuslän Big Band eller Sandviken Big Band bland de lite större banden och jag vill med detta bandet presentera Värmland, säger sångaren Anderas Jonsson.

”Alltid kul att komma hem”

Rigmor Gustafsson Foto: SVT

Bandet består av några av de vassaste musikerna i Värmland. Stjärnan Rigmor Gustafsson har jobbat tidigare med några i bandet och för henne känns det extra kul med ett värmländskt storband.

– Det är alltid kul att komma hem även om jag har bott i Stockholm så länge så känns det som om det här är hemma, så det är jätteroligt, säger Rigmor Gustafsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.