Joel Christoffersson från Kil tar in ytterligare en förare i sin VM-satsning. Foto: Jan-Kåre Rafoss

Värmländska teamet utökar sin VM-satsning

Publicerad

JC Raceteknik från Kil utökar sin satsning i rallycross-VM. De plockar nu även in lettländaren Janis Baumanis i teamet – och storsatsar under nytt namn.

JC Raceteknik aviserade tidigare under året att de gör en satsning i VM med fjolårets Europamästare Robin Larsson. Nu står det klart att Larsson får sällskap av Janis Baumanis från Lettland och att teamet byter namn till KYB Team JC. De ska tävla både i förar-VM och teammästerskapet.

– Jag tror Robin och Janis kommer bli en stark duo på banan. Vi siktar på medalj i både teammästerskapet och förar-VM, säger teamchef Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

Oklart när premiären körs

På grund coronapandemin är de första deltävlingarna av VM framflyttade, det är ännu oklart när premiären kommer kunna köras.

Sedan tidigare har även Johan Kristoffersson presenterat en satsning i VM. I EM återfinns flera värmländska förare i form av Pontus Tidemand, Thomas Bryntesson, Peter Hedström och Andreas Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.