Håkan Flroin, ordförande i Prostatacancerföreningen Värmland, har utsetts till Årets givare 2017. Foto: Prostatacancerföreningen Värmland

Värmlandsprofil är ”Årets insamlare 2017”

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Florin, ordförande i Prostatacancerföreningen Värmland, fick på onsdagen ta emot utmärkelsen Årets insamlare 2017 i kategorin ”Givare”. Det är Frivilligorganisationernas insamlingsråd som delar ut priset.

– Jag var helt säker på att Albert, en av de andra finalisterna, skulle vinna, så jag är oerhört glad och tacksam för detta pris. Givetvis är det jättekul att uppmärksammas när jag har engagerat mig för våra sakfrågor i så många år, säger vinnaren Håkan Florin i ett pressmeddelande.

Han konstaterar också att Prostataföreningen Värmland har haft en fantastisk utveckling de senaste åren.

– Under 2017 lyckades vi bland annat öka vårt medlemsantal med hela 37 procent. Vi samlade dessutom in 500 000 kronor till Prostatacancerfonden, vilket är fantastiskt. Jag är oerhört stolt och tacksam över alla värmlänningar som har hjälpt till och stöttat detta viktiga ändamål, säger pristagaren.

Håkan Florin tilldelades FRII:s utmärkelse Årets insamlare 2017 i kategorin Givare med följande motivering:

Håkan har genom mångårigt och gediget arbete bevisat att viljan kan förflytta berg. Med entusiasm, kreativitet och outtröttligt arbete har han gjort allt ifrån att sprida information och värva medlemmar till att samla in pengar på nya och gamla sätt. Det har inneburit både ökat givande och stigande medlemstal. Dessutom har Håkans engagemang lett till att Värmlands läns landsting, som enda landsting i Sverige, infört en rutin för att upplysa alla män om prostatacancer och screening.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.