Sven-Göran Eriksson och Lina Watz är värmlänningarna som sommarpratar i år. Foto: Sveriges Radio

Värmlänningarna ska sommarprata i P1

Uppdaterad
Publicerad

Den 26 juni drar Sommar i P1 i gång för i år. Den sista talaren stänger säsongen den 22 augusti och under torsdagen presenterades vilka som får det hedersamma uppdraget i år.

Bland dem finns ett par värmlänningar.

Det handlar om Karlstadsbördiga simmaren Lina Watz som har nått stora framgångar i karriären och kommer att tävla i Paralympics i Tokyo i sommar. Watz föddes med fibula aplasi och saknar ett vadben efter en amputation. Hon kommer att sommarprata den 10 augusti.

Fotbollslegendar

Fotbollslegendaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är den andra värmlänningen som ska sommarprata och hans program sänds den 10 juli. Den Torsbybördige tränaren har under karriären bland annat varit förbundskapten i England och tränat storklubbar som Roma, Lazio och Benfica,

– Fotboll är ett gift, en drog. Alla som börjat med fotboll blir förgiftade, det behöver inte vara spelare eller tränare. Det går inte att släppa, säger ”Svennis” i samband med presentationen.

Se alla sommarpratare här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.