Vassbrand på Orrholmen i Karlstad

Publicerad

Det brann rejält i vassen på Orrholmen, Karlstad, på skärtorsdagseftermiddagen. Flera personer har rapporterat att röken syntes från olika delar av staden.

– Branden är under kontroll. Vi har påbörjat släckningsarbetet och har hittat naturliga begränsningslinjer där vi kommer stoppa branden, bland annat en gångväg, säger Glenn Appel, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Karlstadsregionen vid 16.30-tiden.

Styrkor från Karlstads och Hammarös brandstationer arbetade på platsen. Totalt var fyra fordon involverade i släckningsarbetet.

Läsarbild från Sommarro. Foto: Madeleine Andersson

Flera läsare har hört av sig med rapporter om att den tunga röken syntes där de befinner sig. Bland annat kunde röken ses från Våxnäs och centrala Karlstad.

– Känner man obehag av röken ska man gå in och stänga alla fönster och så. Men det är bara gräs och vass som brinner, inga plaster eller så, säger Glenn Appel, räddningschef i beredskap.

Totalt brann ungefär två hektar vass och gräs.

– Det var gynnsamma förhållanden för att släcka och det var ingen risk för spridning, säger Matthias Swartz, räddningsledare.

Hur branden startat vet räddningstjänsten inte.

– Men det är väldigt torrt i markerna nu. Vi har kört skogsbrandövning i dag för att rusta oss, säger Matthias Swartz.

Ungefär 2 hektar vass och gräs brann upp när det började brinna på Orrholmen på skärtorsdagen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer