Vattenläcka i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Flera stadsdelar i västra Karlstad blev på måndagsförmiddagen utan vatten.

Bland annat drabbades Hultsberg, Henstad och Våxnäs. Kommunen har hittat läckan och har ställt ut tankbilar med vatten på flera platser. För mer information hänvisar kommunen till karlstad.se

– Läckan är ute vid Eriksberg, norr om Ikea. Vi tror att det är tjällossningen som spökar för oss. Ledningen är 800 milimeter och vi har lett om vattnet i ledningen bredvid. Vi kommer sannolikt inte inte laga ledningen eftersom vi håller på och bygger en ny ledningen som ska sättas i drift om tre veckor, säger Per-Anders Bergman, utvecklingschef.

Missfärgat

”När vattnet kommer tillbaka går det att dricka som vanligt och behöver inte kokas. Vattnet kan se missfärgat ut till att börja med, på grund av att vattnet tagit sig andra vägar i ledningsnätet och att partiklar lossnar från ledningsväggarna. Det är inte farligt och försvinner om du spolar en stund ”, informerar kommunen på sin hemsida.

Läckan upptäcktes vid 07.40 via SOS Alarm. Vattnet ska enligt Bergman vid 10-tiden vara tillbaka de flesta hushåll.

Vattentankarna kommer stå ute till och med måndag lunch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.