Muminvärldens vd, Tomi Lohikoski berättar om företagets planer. Foto: SVT

Vd:n om motståndet: ”De som skriker mest hörs bäst”

Uppdaterad
Publicerad

Innan valet 2018 gjorde SVT och NWT en opinionsundersökning som visade att en majoritet av Karlstadborna var negativ till en Muminvärld på Skutberget. Vd:n för bolaget som vill etablera parken håller med om att motståndet varit kraftigt, men han tror att det kommer lägga sig när parken väl kommit på plats.

Sex av tio Karlstadbor var negativt inställda till en Muminvärld på Skutberget vid opinionsundersökningen 2018.

– Det fanns ett motstånd i Nådendalen också men i dagens läge anser jag att det inte finns något motstånd där längre, säger Tomi Lohikoski som är vd för Muminvärlden i Finland.

Den politiska debatten kring Skutberget har stundtals varit hätsk och i klippet ovan får du höra vad vd:n tänker om det, om vad som händer i det fall då politiken stoppar en etablering på Skutberget och hur han ser på de sommarstugeägare som tvingas lämna Skutberget för Mumin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet