Foto: SVT/Magdalena Nordsäter

Veckans Värmlandsnyheter: Mord, deltamutation och älgkalvsmöte

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

På onsdagen meddelade Smittskydd Värmland att nya lokala rekommendationer införs i Värmland från och med fredag 27/6. Smittspridningen har accelererat i länet den senaste tiden och enligt smittskyddsläkaren Ingemar Hallén beror det med största sannolikhet på den indiska, så kallade deltamutationen.

Värmlands smittskyddsläkare om ökade smittotalen: ”Mycket allvarligt”

På tisdagen inleddes en förundersökning om mord i Väse utanför Karlstad. En kvinna i 70-årsåldern satt ute och solade när en man plötsligt gick till attack med ett vasst föremål. Kvinnan avled på platsen och en man i 60-årsåldern är nu häktad, misstänkt för mord.

Sorg, chock och förstämning efter gårdagens dåd i Väse

Men, förutom det allvarliga smittoläget och mordet, har vi även berättat om Magdalena Nordsäters möte med en liten älgkalv:

Och framförallt har bilsnacket gått varmt. Vi har, bland annat, träffat Karlstadsbon Roger Hemström, som säljer sin bil. Familjen Bergström i Åmotfors som inte klarar sig utan bil.

Och Sunnebon Urban Bergström, som har så många bilar att han slutat räkna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.