Regionråd Stina Höök (M). Foto: SVT

”Vi kan alltid göra saker bättre”

Publicerad

Sten Kilander, företagare i Årjäng, menar att Värmland gör för lite för att locka Osloborna till länet. Regionrådet med ansvar för regional tillväxt, Stina Höök (M), svarar nu på kritiken.

– Vi kan alltid göra saker mycket bättre än vad vi har gjort. Men det är inte så att vi inte har gjort någonting. Vi har satsat stort i ganska många år och det gör vi fortfarande, säger Stina Höök (M), regionråd i Värmland, ansvarig för regional tillväxt.

Hon säger att inriktningen har varit att marknadsföra länet både för att företag ska etablera sig och att besökare ska komma för att handla och köpa stugor och fastigheter i Värmland.

– Så det görs väldigt mycket.

Hon säger att andra delar av landet har annat som kan attrahera norrmännen.

– Vi har inget hav, men vi har däremot Vänern....

Ny Värmlandsstrategi

Stina Höök säger att de också behöver berätta om vikten av Norge i Sverige.

– Det är inte alla som vet att det pendlar nästan dubbelt så många mellan Sverige och Norge för att jobba som mellan Sverige och Danmark. Vi har ett jobb att göra i Norge, men också i Sverige, säger hon.

Nu har regionen startat ett arbete med att formulera en ny Värmlandsstrategi och då finns Norgefrågorna med.

– Vi har tidigare jobbat med en hel del frågor och det kan vara så att vi ska vidga det och jobba med andra frågor också. För det är klart att vi har mängder med möjligheter med vår närhet till Norge, säger Stina Höök.

Någon gång nästa år ska en ny Värmlandsstrategi vara formulerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.