”Vi kommer aldrig att ge upp”

Publicerad

Karlstads kommun kommer inte ge upp kampen för att få bort Hells Angels från staden.

Karlstads kommunalråd Per-Samuel Nisser (M) är besviken efter dagens dom i Högsta domstolen där det slås fast att kommunens uppsägning av Hells Angels från klubbgården i Härtsöga är ogiltig. Men han gör klart att kommunen inte har gett upp ansträngningarna för att få bort motorcykelklubben från gården och Karlstad.

– Under ett par år har vi gjort allt för att bli av med Hells Angels och det pågår fler processer. Till slut kommer vi att vinna, säger Per-Samuel Nisser (M).

Frågan om kommunen hade rätt att säga upp motorcykelklubben eller ej har alltså nått vägs ände. En miss i formuleringen av uppsägningen avgjorde till kommunens nackdel. Det borde ha framgått att uppsägningen gick att överklaga till hyresnämnden.

– Vi får acceptera att vi förlorat i högsta instans, säger Per-Samuel Nisser (M). 

Försäkringstvist väntar

Nu återstår att se om kommunen vinner den försäkringstvist som pågår parterna emellan. Enligt hyresavtalet ska hyresgästen försäkra fastigheten, vilket inte har gjorts. I Tingsrätten fick kommunen rätt i att det är skäl för att vräka motorcykelklubben. Karlstads kommun har också begärt klubben i konkurs för att få rättegångskostnaderna i det målet betalda.

– Vårt besked från det offentliga, från demokratin, de förtroendevalda, det öppna Sverige, är mycket tydligt. Vi kommer aldrig att ge oss vad det gäller processen att försöka stoppa organisationer eller personer med kriminella förehavanden, säger Per-Samuel Nisser (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet