Viktor Eriksson ser fram emot att cruisa med sin nya bil i Sunne tillsammans med sin flickvän Moa-Micaela Ljunggren och sin bror Lars Eriksson. Foto: SVT

Han tar över ratten i Pölsas vrålåk

Uppdaterad
Publicerad

Minns du Pölsas Chevrolet Impala – 68 från den kultförklarade filmen Smala Sussie? Den har nu bytt ägare och flyttat från Väse till Sunne, där den väntas bli ett synligt inslag i nattlivet med den nya ägaren Viktor Eriksson bakom ratten. 

Under veckorna då Viktor Eriksson är på jobbet som mekaniker på Scania i Södertälje står Impalan i ett garage i Sunne. Men på helgerna är planen att den ska rulla på Sunnes gator.

När vi hänger med på en provtur genom stan är det många som höjer på ögonbrynen åt Chevan som en gång stylades till Amerikansk polisbil. De blå och röda ljusen på taket fungerar fortfarande, men polissirenen har tackat för sig. 

När bilen lades ut på Blocket för 180 000 kronor i somras var det många som skrattade åt priset, men ett hundratal spekulanter hörde av sig enligt den förre ägaren och det blev Viktor Eriksson, som är både svåger och vän med den förra ägaren, som slog till. 

– Du kan få se kontoöverföringen om du vill, säger han.

Det var inget kompispris direkt?

– Nej, men jag ville betala vad han tänkt ta ut för den och den har ett bättre andrahandsvärde än många andra bilar.

Foto: SVT

Bilen gick före husköp

Mycket jobb väntar nu, men Viktor ser det som att han köpt ett stycke svensk kultur, som vilket konstföremål som helst. En som inte är lika förtjust över köpet är Viktors tjej, Moa-Micaela Ljunggren.

– Vi skulle köpa hus, men så köper han den här. Men han ville ju så gärna ha den så det får gå, säger hon.

Foto: SVT

Hoppas få köra Pölsa

Nu har Sunnes nya Pölsa bara en önskan kvar att uppfylla när det gäller till filmbilen.

– Det hade varit kul att få köra den riktiga Pölsa i egen hög person. Hoppas han hör av sig, säger Viktor Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.