Villabrand i centrala Säffle – en person förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades strax innan klockan 13:15 på lördagen till en enplansvilla i centrala Säffle, där det brann med öppna lågor och vällde ut rök från garagebyggnaden. En person har förts till sjukhus.

– Det är stor spridningsrisk till själva villan och vi jobbade först med att släcka utvändigt och sen gick det in rökdykare, säger SOS Alarms teamledare som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Prognosen vid 14-tiden var att släckningsarbetet fortsatt kommer ta flera timmar.

En person ute ur huset

Även polis och ambulans larmades till adressen.

– Enligt våra uppgifter från SOS Alarm ska en person vara ute ur huset och det ska inte finnas några fler där inne, säger Christina Hallin, presstalesperson på Polisen.

En man i 65-årsåldern ska enligt polisen ha förts till sjukhus med rökskador. Han ska dock varit vaken och talbar när han fördes iväg. Det finns i nuläget inget brott kopplad till branden eftersom orsaken fortfarande är oklar. Senare under eftermiddagen ändrade polisen mannens ålder till 90-årsåldern.

Brandplatsundersökning

Villan kommer tills dess att en brandplatsundersökning hållits att vara avspärrad. Orsaken till branden tros dock vara en vedeldad bastu som fattat eld.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.